Kajakkferie etter brystoperasjon

Når du har fått brystimplantater, er det viktig å hvile i starten, ikke trene og ikke overbelaste overkroppen. Like etter en brystoperasjon, kan du heller ikke bli med på for eksempel en kajakktur. Det er fordi du verken skal løfte tungt eller overanstrenge overkroppen. Men du kan planlegge den flotte kajakkturen du tenker å ta etter at du kan leve som vanlig igjen.

Opplev naturen på en ny måte

Noe av det beste med en kajakkferie, er at du kommer mye nærmere naturen og elementene. Hvis du er uvant, eller er fersk padler, bør du bli med på en guidet tur den første gangen. Da får du gode tips, og du får også padle sammen med andre og bli med til fine steder. Med brystimplantater fra motiva kan du føle deg vakker og selvsikker. Bare husk å trene opp overkroppen litt før kajakkturen, for du kommer til å måtte bruke armene veldig mye når du padler. Men det er ofte verdt slitet. En kajakk er ikke like skremmende for dyr og fugler som motorbåter er, og du kommer ofte ganske nært naturen. Med guidede kajakkturer i norske fjorder, føles landskapet enda mektigere enn når du ser det fra et cruiseskip eller fra land.

Noen bekymrer seg

Noen kvinner bekymrer seg for at brystimplantater kan forskyve seg. Disse bekymringene kommer til å gå over etter hvert, men nettopp fordi implantatene kan forskyve seg, er det viktig å trene seg opp igjen gradvis. Du kan oppleve stivhet og smerte i overkroppen, men det er vanligvis ikke noe å bekymre seg over. Stivheten i kroppen vil derimot være ubehagelig hvis du legger ut på kajakktur, så vent med dette, til det har gått noen uker. Er du bekymret, vi legene på motiva svare på alt du lurer på. Det er viktig å høre på legen, og gjøre som legen sier, både før og etter operasjonen. Men det er også viktig å huske at brystoperasjoner er rutineinngrep. Ikke legg altfor mange planer til dagene etter operasjonen, for mange trenger litt ekstra søvn og hvile disse første dagene. Drøm deg gjerne bort til øyhopping i Lofoten eller kajakkturer i fredelige elver. Det finnes utrolig mange guidede turer du kan bli med på, både i Norge og andre steder i verden. Når du får mer erfaring, kan du dra på kajakktur alene eller sammen med noen du kjenner. Opplev naturen og vær aktiv i ferien med kajakkturer.

Kajakktur