Ting som flyter best når alt er i orden

Som kajakk entusiaster flest vet vi at en kajakk flyter godt gjennom vannet når den er balansert riktig og den er vel skodd. Det å kjenne kajakken forsere vannet på den mest effektive måten er en helt nydelig følelse. Man slipper å bruke alle sine krefter for at kajakken lydløst farer gjennom vannoverflaten.

Det er slik med mange ting i livet. Ting som flyter best gjennom er de tingene som vi vil ta vare på og bruke. Enten det er fartøy i vann eller andre ting, så trenger vi dem for å komme oss videre. La oss se hvordan du kan få det best med å sette fokus på flyten.

Husholdningsøkonomien

En av de aller viktigste tingene i livet er familie. Men en familie er ikke annet enn en bedrift som må styres slik at driften er bærekraftig. Bærekraft betyr bare at det er noe som kan bestå i mange år. Som tåler utfordringer og nedgang. Det er viktig å ha det økonomiske i orden. Da vil man stå sterkere når vaskemaskinen går i stykker eller man har barn som trenger utstyr til hobbyen sin.

Har du mistet helt kontrollen, få en oversikt og be om et lån uten sikkerhet som kan fikse det meste. Men for å få et lån uten sikkerhet, så må man skaffe oversikt over inntekter og utgifter. Synes du det er vanskelig, les mer om økonomi i en blogg eller hør på en podkast som tar opp problemene. Du kan kjenne igjen flyten når du har tatt kontroll og fører “skipet” videre fram på ukjent farvann.

Bedriftsøkonomien

Som vi allerede har fastslått så er alt du driver med en bedrift. Det ligger i selve ordet. Men det du må vite er at uten kontroll på økonomien, så vil du ikke ha en bedrift om noen år. Det kan gå greit en stund, men så begynner skute å ta inn vann. La bedriften din være kajakken så skjærer gjennom vannet som en varm kniv. Det du har gjort er å fjerne alle små hindringer og problemer. Det er skattemelding, gebyrer og merverdiavgift. Få en kontroll slik at bedriften flyter opp sterk strøm til et fjellvann der alt er idyllisk.

Det er mange slike metaforer som man kan knytte til kajakken. Det er for eksempel perfekt utformet. En bedrift må sørge for å ha en organisasjonsstruktur. Velg mellom en hierarkisk struktur eller en struktur der ansvaret er likt fordelt. Sørg for å ha sikkerhetssystemer som sørger for at problemer blir oppdaget og håndtert.

La livet ditt være en kajakk

Livet ditt er din kajakk og det er du som styrer den. Gjør det med å ta forhåndsregler om alt slik at du holder deg flytende. Men er skaden skjedd, så er det viktig at du får kontroll igjen med et lån uten sikkerhet som kan løse selv den vanskeligste floken!