Kajakk av kompositt

Kajakk er en fin friluftsaktivitet flere og flere benytter seg av. Det er mange fordeler med dem, og det skal vi se nærmere på etterhvert. Men det har lenge vært kajakk av hardplast som har vært det foretrukne materiale for å lage dem. Nå er det likevel kanskje igjen klart for å teste ut kompositt. Og grunnen til det er flerdelt. Det er uten tvil viktig å se på miljøhensynet, og selv om kajakk er en relativt utslippsfri aktivitet, så har kompositt også flere fordeler.

Hva er kompositt

Kompositt er et materiale som er produsert av flere råmaterialer. Den kjemiske reaksjonen som skjer når råmaterialene mikses sammen, gjør til at resultatet blir et enda mer solid og robust materiale. Det som er unikt med kompositt er at det også blir lettere. Fibrene blir mindre og fundamentet blir sterkere.

Man skulle tro at produksjon av kompositt var kostbart, men den tiden er forbi. Vi er inne i en æra der fornybar energi har tatt over, og som vi vet, den er helt gratis. Dermed er igjen kompositt på kartet, og det betyr at du kan få en enda bedre opplevelse med kajakken.

Sammenligning

Det kan være vanskelig å forstå hva en kajakk av kompositt kan gjøre for deg. Se for deg at du skal løpe 10k under Oslo Marathon. Du har kjøpt løpesko men har ikke skaffet deg treningstights som gjør at du løper fortere, og målet ditt forsvinner i løpet av noen kilometer. En treningstights sitter tett på kroppen, er lett og gir deg fleksibiliteten du trenger for å holde opp farta. En kajakk av kompositt flyter perfekt i vannet, er lett å frakte fra et elveløp til et annet, og gir deg en bedre følelse.

Hvor kjøpe kajakk

De fleste sportsbutikker har kajakker, men svært få har skjønt at kompositt er kommet for å bli. Kompositt varer lengre, er lettere og gir flere muligheten til å oppleve nærheten til naturen på en unik måte. Kjøp kompositt kajakk hos din nærmeste forhandler det er c best du kan finne på.