Kom deg opp av sofaen og opplev Norge fra kajakken

Det å dra på kajakktur er både frigjørende, avslappende og spennende på samme tid. Se for deg at du padler innover et stille tjern midt i en tykk skog, der fuglene kvitrer over hodet og solen skinner. Eller at du gynger deg fremover mellom bølgene på storhavet mens du skuer utover holmer og skjær med små, forblåste fiskelandsbyer på. Dersom du synes dette høres fristende ut, finnes det mange steder man kan komme i gang. Norge har en lang kyst og mange innsjøer der man kan leie seg kajakk, både på fritiden og i feriene. Det er slett ikke nødvendig å kjøpe en kajakk før du har prøvd aktiviteten selv.

Det er trygt å padle i Norges farvann

Dersom du sørger for å ta på deg en riktig tilpasset flytevest og ellers riktige klær, så er kajakkpadling en ganske trygg sport. Spesielt om du har tenkt å utøve sporten i Norges farvann. Kanskje er du så heldig at du får øye på en hval eller to, men det skal mye til før du møter noe som er farligere enn høye bølger og urolig hav. Men har du tenkt å padle i utenlandske farvann, ja da er saken en annen! En mann på kajakktur i Australia hadde et ublidt møte med hai mens han var ute og padlet utenfor Brisbane. Mange vet at haifaren er et velkjent problem blant surfere, men sjansen for at en hai skal prøve å spise opp nettopp din kajakk, er heller liten. Derfor bør du heller nyte padleturen og føle deg trygg og glad!

Er du ingen tilhenger av fysisk aktivitet?

Synes du kajakkpadling og andre aktiviteter ute i naturen høres altfor slitsomt ut selv om du er en naturelsker? Da kan svaret være å se naturprogrammer på TV. Se natureventyrene fra din nye sofa når du trenger å slappe av etter en lang dag på jobben. Det finnes nemlig mange TV-kanaler som sender flotte naturserier og filmer, slik som National Geographic. Ifølge forskere fra Berkley-universitetet i California, er det ingenting som slår det å se søte eller ville dyr på TV. Forskerne slår nemlig fast at selv korte stunder foran et naturprogram på skjermen kan ha en avslappende effekt på kropp og sjel. Vi blir til og med gladere og mindre angstfulle av denne type medisin! Derfor kan et program om kajakktur i villmarken være akkurat det du trenger for å lindre en sliten kropp.