Kajakk for enhver situasjon

Det er flere typer kajakk å velge mellom. Dette er viktig å tenke på når du anskaffer deg en. Hva er ditt behov? Trenger du en treningskajakk, eller turkajakk? Er det en havkajakk eller en rekreasjonskajakk? Kanskje ønsker du en kajakk som kan brettes sammen og fraktes i vanlig personbil. Utvalget er stort.

Kajakk for familien?

Anskaffelse av kajakk krever litt ekstra penger. Med rikt utvalg er det viktig å velge rett. Noen kajakker er gode for skjærgården og stillere vann. Disse er flotte for familien, lokale fisketurer med ekstra hull for fiskestenger. Rekreasjonskajakker som disse er kortere og lettere enn vanlige. Havkajakker har rom for bagasje og er rustet for padling i hav, med bølger og sterkere sjø. Elvekajakken er for fart mer ekstrem padling i stryk og ned elver. Kontroll og sikkerhet er fokus. Med god strømavtale, tibber.com/no/, kan du spare atskillige kroner og bruke dette til kjøp av kajakk.

Nyere kajakker

Kajakker som kan blåses opp, og kajakker som kan brettes sammen etter bruk, er blitt veldig populært. Det  kreves ikke lenger takgrind og liknende for å frakte kajakken, men de kan brettes sammen og passer fint i en personbil. Det er fortsatt viktig å vite om du skal padle på stille sjøer og sterkere hav med kraftige understrømmer. Det finnes sportskajakk, fritidskajakk og andre modeller.

Typer kajakk har bredt utvalg. Nyere kajakker du bretter sammen etter bruk er testet på lik linje med tradisjonelle kajakker. De kommer like godt ut i komfort, sikkerhet og manøvrering som de andre. De store fordelene er at disse kajakkene tar liten plass. Det gjør kajakkpadling tilgjengelig for folk i blant annet mindre leiligheter mulig. Og det samme for bil. Ingen takgrind eller liknende er nødvendig for frakt.

Kajakk er populær folkesport og sommersport i Norge og mer. Gullmedaljer fra Olympiske Leker vitner om flotte kajakk tradisjoner i Norge.