Tips til kajakk

I denne artikkelen skal vi snakke om å padle kajakk. Det vi skal gå gjennom er noen tips og ferdigheter som nybegynnere i denne aktiviteten kan få veldig godt bruk for. La oss begynne med å se litt på utstyret som skal brukes.

Utstyr

Det første du bare må innse med en gang er at det finnes mange forskjellige måter å padle med kajakk på, og det der derfor lurt å oppsøke noen som har litt mer peiling på dette enn det du selv sitter med når du er nybegynner. Du må tross alt først og fremst velge deg ut en kajakk, og deretter finne eventuelt utstyr som du vil ha i tillegg. Det første utstyret du trenger er en måte å transportere kajakken på, og dersom du besøker worksystem så kan du finne noe du kan bruke der.

Selve kajakken derimot har forskjellige årer, og til og med noe utstyr som du kan feste til baksiden av kajakken som gjør til at den beveger seg mest mulig rett frem, selv når det blåser mye. Det anbefales å skaffe seg noe sånt.

Det finnes også forskjellige pumper som du gjerne må investere i som kan hjelpe deg å få vann ut av kajakken dersom uhellet er ute og du for eksempel velter eller bare for en stor andel vann oppi kajakken. La oss gå over til sikkerhet, nå som vi er inne på temaet.

Sikkerhet

Det er ikke anbefalt at du drar for langt ut på havet med kajakken. Du bør finne deg områder som er beskyttet fra vind og vær mest mulig. Ikke dra ut lengre enn du kan svømme tilbake. Dersom du velter så kan det faktisk være livsfarlig for deg og de som er rundt deg å være for langt borte fra land.

Det er også anbefalt at du øver deg på å komme deg opp i kajakken fra vannet før du velter over på ekte. På denne måten så kan du være mer sikker på at du har denne delen under kontroll dersom uhellet først er ute. Husk også å alltid sørge for at både du, og de som du er sammen med, bruker redningsvester bare i tilfellet noe skulle gå galt.

Teknikk

Når du skal padle så er det viktig at du aktiverer både kjernen din, og overkroppen. Det er selve rotasjonen som kommer til å gi deg den kraften du trenger for å kunne padle og gli raskt gjennom vannet.

For å få til dette så må du vri rundt i hoftene når du padler. Det holder altså ikke å bare bruke hendene til å padle. Dette kommer du til å få til, etter at du har øvd deg litt på det. Øvelse gjør mester!