Rare fakta om kajakk

Her skal du få noen rare fakta om kajakk som du kanskje ikke visste om fra før, uansett hvor glad du er i å padle.

Trøndere elsker kajakk

Mange tenker kanskje ikke på bartevoks og kajakk som en naturlig kobling, men det er det faktisk. Trondheim er Norges uhøytidelige bartehovedstad, og trøndere er veldig glade i kajakk. Det er til og med en fyr fra Steinkjer som har gjort det bra i kajakk-maraton, og kommet helt opp på tredjeplass i løpet som ble avholdt i Vesterålen. Kanskje du ikke engang visste at det finnes noe som heter kajakk-maraton? Det er du ikke alene om!

Uhell kan skje den beste

Men du må også være forsiktig, enten du er trønder eller ei, fordi uhell kan skje, og konsekvensene kan potensielt bli svært alvorlige. Visste du for eksempel at det har skjedd at en kajakk traff en buss? Det høres kanskje for rart ut til å være sant, men det er det faktisk!

Hadde du reist Norge rundt i kajakk?

Visste du at det faktisk finnes noen som har reist hele Norge rundt i kajakk, og er det noe du kunne ha gjort selv? Nei, dette er ikke noe for de aller fleste – og kun for de spesielt interesserte. Men det er klart at det er gøy for de som ønsker det. De fleste drømmer om jordomseiling, men for noen holder det altså med fedrelandet og den trofaste kajakken.

Har du hørt om kajakkpolo?

Det finnes mange ulike typer kajakker på markedet, men har du hørt om kajakkpolo? Dette er en type kajakk som er brukt til å spille kajakkpolo med. Dette er en sport som ikke spilles av altfor mange mennesker, men som er svært gøy for de som holder på med det.

Klassiske kajakkturer i Norge

Det er allerede nevnt at det finnes et kajakk-maraton i Vesterålen, men det er flere populære destinasjoner i Norge. Disse er: 1. Telemarkskanalen, 2. Nordmarka, 3. Fjorda, 4., Haldenkanalen og 5. Blindleia. Alle som er glade i å padle burde ta turen til disse fem plassene i løpet av et liv, men har du en favorittplass på hjemstedet – så er dette mer enn godt nok i hverdagen.

Tar av på Instagram

Uansett om du padler for å trene eller for å få med deg fantastisk natur, er det én ting mange padlere har til felles – de liker å legge ut bilder av turene sine på Instagram. Dette er en trend som har tatt av de siste årene, og det mest populære motivet? Det er solnedgang! Men det er også mange som liker å ta selfies når de er ute på tur. Kajakk og foto går altså hånd i hånd.