Natur og kajakk = bedre helse?

For noen kan det å sette seg ut på det åpne hav i en liten båt være skremmende. Likevel liker de fleste av oss å utfordre oss selv, og utfordringen kan være stor nok med tanke på denne lille “båten”. Er man nybegynner blir man fort skremt av trang plass, vippepunkt, kaldt vann og eskimorulle. En eskimorulle baserer seg mest på teknikk og bør øves på, men du trenger ikke mestre denne for å dra på tur. Du bør vite hvordan du kommer deg ut av kajakken hvis den skulle kantre, og ha for all del på redningsvest. Utover det så bør du kle deg fornuftig i forhold til vær og vind slik at du er godt forberedt på det meste.

Kajakk er for alle

Mange av oss sliter med tidsklemmen, dørstokkmila, dette-klarer-jeg-ikke mentalitet. Og hvordan man skal komme seg ut av en slik negativ spiral krever litt mot, stå-på-vilje og et ønske om å komme seg ut. Kajakk krever i første omgang ikke noen god fysisk helse. Kajakk er for alle. Rolig padling på stille vann setter fokus på å virkelig se naturen i eget tempo. Få med seg lukter, lyder, vinden, vannet og dyrelivet. Padler du med flere kan en god prat, et hyggelig stopp med bål og mat, være god terapi for de fleste.

Det å komme på bølgelengde med seg selv, bruke tid på enkle opplevelser i og sammen med naturen kan roe det mest stormfulle sinn. Tid for oss selv, tid til annet enn hverdagsjag, press og stress og ikke minst mestringsfølelsen av å ha padlet over et vann eller langs kysten, kan være med på å sette dagens store smil. Ofte starter bedre helse med et smil, et “ja, jeg klarte det!”. Om ikke lenge kan det hende at man vil prøve seg på et kajakk-kurs, eskimorulle, padling med overnatting i naturen m.m. Det er kun DU som setter begrensninger for deg selv. Og du trenger heller ikke eie din egen kajakk. Du kan leie/låne, eller du kan søke på nett etter brukte kajakker. Du kan også søke om lån til ønsket kajakk hos centum.no slik at du raskere kommer i gang. Uansett, gjør det enkelt slik at du ikke overtaler deg selv til at dette er for mye styr. Da lokker sofaen veldig fort.

Vi er ikke laget for å ligge inne og tenke negativt, i hvert fall ikke over lengre tid. Ikke fortell deg selv at du ikke kan. Fokuser heller på hva du faktisk kan. Ikke gi mat og næring til det negative som gror inne i deg. Bestem selv hva du skal bruke tiden din til. Ha din egen historie fra en naturopplevelse å fortelle om. Kajakk er en fantastisk måte å skaffe seg en slik opplevelse på, og det på DINE premisser!