Stor padleentusiasme !

Nordmenn er glade i friluftsliv og bruker mye tid ute i naturen. Havet har alltid hatt en stor plass i norske hjerter, både med båtliv og fisking. Kajakk har, som vi vet, ikke vært det helt store tidligere. Nå er det en av de store trendene innen friluftsliv. Det padles både i sør og nord som aldri før. Entusiasmen er slående og gledelig på alle måter. Ja, selv hele familier med smått og stort har kastet seg på bølgen med padling. Salget av kajakker bare øker og øker, samtidig som tilbud på padlekurs nesten står i kø.

Livbøye på kai

Når mor og far har lært seg padling er veien kort for at barna følger etter. Selv om det kan koste litt med selve kajakkene finner man ofte mye annet, som klær, rimeligere. Det vil lønne seg å legge mest penger i kajakk og sikkerhetsutsyr, og heller velge rimeligere løsninger for klær. Det finnes en mengde steder med godt utvalg for barna, som kids brand store eller nærmeste sportsbutikk. Hva er det som har ført til den store entusiasmen for padling? Det er ikke lett å gi kun et svar på det. Her er det flere ting som betyr noe. Det aller viktigste er at dette er en sport alle kan drive med. Det er sosialt og gir utfordringer utfra hver enkelts ståsted.

Padling gir muligheten til å stadig få lov å oppleve noe nytt. Det være seg fra forskjellige typer vær til nye steder. Det kan padles på hav, ferskvann og i elver. Dermed er det alltid noe nytt å oppleve. I tillegg kan man padle over hele verden. Er du på ferie i utlandet har du muligheten til å “se deg om” ved å padle. Kanskje oppleve ting du aldri hadde hatt muligheten til ellers. Samtidig er padling i Norge en opplevelse, som vi har skrevet om tidligere. Ja, faktisk så opplevelsesrikt at padlere fra andre land kommer hit til oss for nye erfaringer.

Solnedgang ved havet

Norge har et fantastisk utvalg steder for padling. Det begynner å bli godt kjent utover våre landegrenser også. Det er ikke bare utlendinger som har fått øynene opp for norgesferie, heldigvis! Norske padlere legger mer ferietid i eget land nå enn tidligere. Det er fullt forståelig med alle mulighetene som finnes. Har du ikke testet padling enda? Finn et begynnerkurs nær deg, du vil ikke angre.