Godt utstyr skal tåle eventyr

Når man skal legge ut på nye eventyr er riktig utstyr alltid veldig viktig. Dette gjelder uansett om du skal bestige Mount Everest eller bare ta deg en rolig padletur i din nye kajakk. Alt vi er med på av aktiviteter i naturen krever sitt. Spesielt om opplevelsene skjer i Norge hvor været skifter fortere enn du kan snu deg. Det er en grunn til at det mest brukte plagget blant nordmenn er allværsjakken! Skal du ut på sjøen kreves det gjerne mer utstyr enn bare en jakke. Her snakker vi om flytevest eller overlevelsesdrakt, alt etter som. Slikt utstyr kan være dyrt, men på Internett finner du det meste til lave priser.

Noen er mer eventyrlystne enn andre

Alle har vi en liten eventyrer i oss, men noen drar det litt lenger enn andre. En virkelig langtur i kajakk kan være akkurat det sjelen har drømt om i lang tid, og det har Tony Teigland og Jarle Føreland fra Kristiansand bevist. De har som mål å padle 350 km i ett strekk, noe som virkelig setter krav til både kajakker og annet utstyr. Du er kanskje en av de som elsker sjøen så mye at du foretrekker å oppleve den under vannflaten? Da bør du investere i dykkerutstyr og dykkersertifikat i stedet. Utstyret kan du finne på nett, men sertifikatet er et av disse produktene som du må skaffe deg på andre måter. Om ikke akkurat på landjorden, men ihvertfall på en mer praktisk måte enn gjennom datamaskinen.

Foretrekker du å ta beina fatt?

Liker du ikke havet eller vannet? Da kan det å bestige et fjell være det riktige eventyret for deg. En skikkelig fysisk utfordring der du puster inn frisk fjelluft og kjenner solen steke mot ansiktet. bestill nye sko på nett i stedet for å kjøpe dyre fjellsko i butikken. Det finnes faktisk rimelige kjedebutikker som selger friluftssko og andre sko til sjokkerende lave priser. I tillegg bør du sørge for å kle deg riktig slik at du er klar for å mestre alle værforhold. Det er ikke bare å snu og komme seg i hus når du er høyt oppe i fjellet. Kanskje kan du komme over en lun hytte fra Turistforeningen, men dette krever god planlegging av ruten. Uansett, la aldri utstyret sette en stopper for dine eventyr. Det er nok at du skal takle de fysiske utfordringene.