Når uhellet er ute

Vi har kommet til den tiden på året hvor solen varmer og sjøbrisen blåser friskt mot huden. Nå er det sommeren som står for døren, og mange nordmenn velger hvert år å tilbringe sine etterlengtede feriedager på hytta på fjellet eller i feriehuset ved sjøen. Enkelte strandløver foretrekker kanskje å ligge rett ut på en sandstrand, men stadig flere nordmenn ser ut til å lengte mot litt mer aktive feriedager. I et land fylt med en vakker fjellheim og nydelige elver, så finnes det uansett en rekke aktive muligheter å velge i.

Aktiv ferie med kajakk

Det er særlig turer med kajakk som ser ut til å være en stor sommerfavoritt blant aktive nordmenn. En padletur opp langs vakre elver og de ville fjordene kan høres ut som en perfekt måte å tilbringe sommerdagen på. Ekspertene ber deg allikevel være både varsom og oppmerksom: de norske fjordene byr på en rekke steinras i de varme sommermånedene, så her gjelder det å holde seg unna de bratte fjellsidene. Hvis uhellet likevel skulle være ute, så anbefaler ekspertene at du rett og slett tipper over og bruker kajakken som et skjold. en kajakk kan brukes til så mangt, og den kan også fungere som et beskyttende tak mot padlere som er fanget i en regnstorm. Kajakker er utvilsomt en nyttig gjenstand med et stort bruksområde.

Har du vært uheldig på tur?

Selv om du er forsiktig i løpet av ferien og tar alle mulige forholdsregler, så er det allikevel fullt mulig å være skikkelig uheldig i løpet av sommerferien. Har du falt av offroad-sykkelen og fått et stygt skrubbsår? Har du fått et mistenkelig utslett etter å ha luket i hagen? Hvis uhellet først er ute, så er det allikevel godt å vite at du kan motta rask og effektiv helsehjelp via den nettbaserte tjenesten Kry.no. Her kan pasienter få råd og veiledning fra norske leger via videosamtaler, og det er også mulig å få fornyet resepter og å få henvisning til annet helsepersonell. En legetime via videosamtaler kan være et godt alternativ for deg som tilbringer sommerferien på hytta eller i fjellheimen.