Kajakktur i Lofoten

 

Det er blitt vanlig å tilby kajakkturer som en turistattraksjon i Lofoten. Det er nemlig en helt fremragende måte å oppleve distriktets flotte natur – på et spenstig og naturlig vis.

Lofoten fremstilles som et kajakkparadis

Lofoten er allerede at av Norges mest populære feriesteder. Den flotte skjærgården, fjellene som strekker seg opp av det glassklare vannet, så vel som at man har muligheten til å komme tett inn på områdets dyreliv, på et selvstendig og avslappende vis, gjør kajakkturer i området veldig attraktive.

Om du ikke ønsker å drasse med deg din egen båt, finnes det mange arrangører som leier ut det utstyret du trenger når du kommer fram. Som regel finner man også både våtdrakter og tørrdrakter i passende størrelser hos arrangøren.

For å kunne leie utstyr på egen hånd, må du kunne forevise Våttkort, men om du ikke kan demonstrere erfaring, så er det mulig å bli med på kurs, og utflukter for nybegynnere. Skjærgården byr på muligheten for rolig vann, under de fleste vindretninger.

Med Kabelvåg som utgangspunkt

Fra Kabelvåg kan man lett legge ut på dagsturer med kajakken, og en av de fineste turene er omkring de smale fjordene, så vel som det gedigne landemerket Raftsund-Alpene.

Med Svolvær som utgangspunkt

Svolvær havn er også et godt utgangspunkt for en fin utflukt med kajakken. Farvannet omkring Svolvær er fint for den som er fersk, eller for de som har med seg noen som ikke er så sikre på dette med å padle i kajakk. Som ellers i Nord-Norge, er du ute i den ville naturen, det øyeblikket du tråkker over dørkarmen på ytterdøra.

Tørrdrakter og ullundertøy

Uansett om det er vinter eller sommer, er havet kalt når du kommer opp på de nordlige breddegradene. Derfor er det lurt å sørge for det viktigste. Om du er ute i kajakken på sommeren så er det lurt om du i alle fall har på deg våtdrakten og en svømmevest.

Om du legger ut på vinteren, er tørrdrakten det beste du kan gjøre for deg selv. Om du dertil har på deg varmt tøy av ull under, så er du godt tatt vare på. Men prøv deg frem. Om du planlegger å legge ut på hardere fysisk aktivitet, er det vanskelig å lette på tøyet ute på havet.