Wild Water kajakk

 

Elvepadling er en actionsport som egner seg best for den som vil komme seg ned gjennom elvestryk og små fosser på egenhånd. Om du ikke bare vil ha det gøy, samtidig som du blir våt, er det også vokst opp en organisert idrett rundt det hele. Her inviteres deltakere til å teste ferdighetene innen flere etablerte øvelser. Elvepadling er også en gren innen de Olympiske Lekene, og her finner vi de vanligste av øvelsene.

Slalom

Reglene i Slalom er de samme som man møter på når den samme øvelsen utføres på snø og med ski under beina. Padleren skal avklare et stryk på kortest mulig tid, men i løpet av denne tiden, skal padleren også runde markerte porter. Berøring av porter, eller manglende runding av porter medfører tidsstraff.

Freestyle

Freestyle er en øvelse som inkluderer det å vise frem seg selv, og noen imponerende ferdigheter, når det kommer til å utføre momenter som er planlagt på forhånd. Det blir gjerne meget actionfylt og intensivt.

Kajakkcross

Kajakkcross er en ganske gøyal øvelse, som går ut på at flere padlere har en felles start, og skal komme seg ned en bane samtidig.