Noe nytt for funksjonshemmede

Om man er lenket til en rullestol, eller om man ikke kan bevege bena slik som alle andre, kan det ofte være begrensende i mange sammenhenger. Den norske padle-sporten har imidlertid mange forskjellige programmer som går ut på å gi funksjonshemmede en ny aktiv hobby. Dette gir en anledning til å oppleve naturen på en helt annen og mer tilgjengelig måte, noe som ellers ofte ikke er mulig å oppleve på egen hånd, om man er avhengig av å kunne rulle, eller humpe avgårde på relativt flatt underlag.

Padlerforbundet arrangerer mange forskjellige former for aktiviteter, sammen med forbundets egen gruppe for funksjonshemmede. Her kan man bli med på “Funkissamling” om man er mer enn godt voksen, men det arrangeres også leirer for ungdommer.

Opplæring som muliggjør selvstendig aktivitet senere

Hovedmålsetningen er å gjøre folk i stand til å utføre så mye som de kan på egen hånd. Et viktig element i dette hensynet er et tilpasset Grunnkurs Hav, som også gir muligheten til å får Våttkort, om det bestås. Våttkortet gir muligheten til å leie kajakk, og å legge ut på turer på egen hånd.